براساس گزارش سازمان ملل متحد، یک سال بعد از خروج آمریکا از افغانستان، بیش از ۲۳ میلیون نفر در این کشور با ناامنی غذایی روبهرو هستند که بالاترین تعداد افراد شامل ناامنی غذایی در دنیاست. تقریبا ۹۵ درصد از مردم افغانستان با ناامنی غذایی روبهرو هستند.
انجمن مطالعات حقوق بشر چین (CSHRS) گزارش خود را با عنوان «آمریکا مرتکب جنایات جدی و نقض حقوق بشر در خاورمیانه و فراتر از آن شده است» منتشر کرده است. این گزارش بر نقض سیستماتیک حقوق بشر توسط واشنگتن از جمله راهاندازی جنگ، کشتار غیرنظامیان، آسیب رساندن به حق حیات و بقای افراد تمرکز دارد.
چانگ ژیان استاد و مدیر مرکز مطالعات حقوق بشر در دانشگاه نانکای در این رابطه گفت: اقدامات ظالمانه یکجانبه از جمله راهاندازی جنگ و اعمال تحریم روبه معمول ابرقدرتی مانند آمریکاست. واشنگتن در پوشش دفاع از دموکراسی و حقوق بشر، در حقیقت منافع گروههای سرمایهدار داخلی و مجموعههای صنعتی و نظامی خود را دنبال میکند.
از جمله دیگر محورهای اصلی این گزارش، تحریمهای یکجانبه، نقض شدید حقوق ملتها برای توسعه، زندگی و سلامت، ایجاد «برخورد تمدنها» و سوء استفاده از زندان و شکنجه بوده است.
به گزارش روز سهشنبه ایرنا، گلوبال تایمز چین دلیل انتشار این گزارش را نزدیک شدن به اولین سالگرد خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان عنوان کرده که باعث بروز یک بحران انسانی وخیم در این کشور شده است.
این گزارش با اشاره به جنگ خلیج فارس (۱۹۹۰-۱۹۹۱)، اشغال افغانستان (۲۰۰۱)، اشغال عراق(۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱) جنگ لیبی و بحران سوریه، نوشت: آمریکا با جنگ طلبی مستقیم، جدی و پایدار به حقوق مردم محلی لطمه جبران ناپذیری را وارد کرده است.
در پنجاهمین اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل که در ماه ژوئن برگزار شد، نماینده چین نزد سازمانهای بینالمللی ژنو تاکید کرد که آمریکا باید در قبال وضعیت کنونی افغانستان مسوول شناخته شده و گامهایی را در جهت جبران معنادار رنج مردم این کشور بردارد.