این کار باعث میشه این نوشیدنی تا مدت ها سالم بمونه و تغییر کمی در طول زمان بکنه. این مرحله برای چای سفید و چای سبز برای جلوگیری از اکسید شدن برگ انجام میشه. حرارت دادن باعث میشه آنزیم هایی که برگ رو اکسید می کنن از کار بیوفته. برای این کار 2 روش وجود داره؛ بخار دادن به برگ یا حرارت دادن در سطوح فلزی؛ بخار دادن به روش ژاپنی و حرارت دادن در سطح فلزی به روش چینی معروفه.
چای سفید
عکس چای تبت عکس نودی | OkChay
اما در سال 1662 ازدواج پادشاه چارلز دوم با پرنسس پرتغالی کاترین از براگانزا شروع تاریخچه چای رو در این قاره پررنگ کرد. ملکه جدید همیشه عاشق این نوشیدنی بود؛ برای همین بهعنوان بخشی از جهیزیه با خود صندوقهای از این محصول مرغوب چینی آورده بود. او دستور داد برای دوستان اشرافی در جشن از این نوشیدنی محبوب سرو کنن؛ بنابراین طولی نکشید که خبر اون در سراسر کشور پخش شد. چای تبتی سابقه هزاران سال دارد، این نوشیدنی اصلی زندگی نزدیک به شش میلیون هموطن تبتی در میان اقلیت های قومی است. از دوران باستان تا به امروز به آن چای بزرگ، چای اسب، چای درشت، چای کنار جاده جنوبی، چای آجری، نوار چای، چای فشردن و چای سیاه با توجه به آداب و رسوم مختلف تاریخی نیز گفته می شود.
با افزایش مصرف چای صادراتی، بریتانیا در تامین محصول برای واردات ناتوان شد. پنبه محصول اصلی تولیدی بریتانیا بود، اما چینی ها علاقه ای به مبادله پنبه با این نوشیدنی نداشتن. به این دلیل انگلیسی ها به کشت تریاک در مستعمره آسیایی خود یعنی هند رو آوردن. بریتانیایی ها تریاک رو از مرز هند به چین میفرستادن و با نقره مبادله میکردن و بعد با همین نقره از چینی ها چای میخریدن. طرح غیرقانونی تریاک تا سال 1839 ادامه داشت؛ تا زمانی که یک مقام چینی صندوق تریاک رو در دریایی نزدیک به کانتون انگلیس فرستاد. یک سال بعد از این اتفاق بریتانیا به چین اعلام جنگ کرد و چین هم با تحریم چای مقابله کرد.
کاسه تبتی مدل بودا سایز 1
بابل تی یا چای حباب تایوانی یک نوآوری مدرن در نوشیدن چای به حساب میاد. این نوشیدنی کالری بالایی داره و از چای سرد (چای سیاه، چای سبز، چای یاسمن یا چای اولانگ) شیر خشک، شربت شیرین کننده و توپ های تاپیوکا تشکیل شده. چند دهه بعد بابل تی در تمام دنیا معروف شد و فروشنده هایی در سراسر آسیا، اروپا و آمریکا این چای رو به اوکی چای را راحت بخرید مردم میفروشن. بعد از اینکه چای در چین و هند رواج پیدا کرد؛ این نوشیدنی از طریق جاده ابریشم به ایران رسید و باعث به وجود آمدن مکان هایی به نام چایخانه شد. چای برای ایرانی ها یک نوشیدنی ملی و یک عنصر مهم حیاتی در زندگی اجتماعی به حساب میاد.
- طبق آداب و رسوم تبتی، چای کرهای در جرعههای کوچک نوشیده میشود و پس از هر جرعه، میزبان، فنجان یا کاسه مهمان را تا لبه فنجان پر میکند.
- شاید باید گفت یک اتفاق ناگهانی باعث پیدایش این دمنوش دلپذیر شد.
- چای ماچا برای ذائقه غربی کمی عجیب غریب به نظر میاد، اما ژاپنی ها این نوع چای رو به روش دم کردن برگ که باعث ایجاد طعم تند و تیز میشه ترجیح میدن.
- نوشیدن چای کرهای، بخشی معمول و عادی از زندگی تبتیها به شمار میآید.